DE TO FØRSTE UKENE DOWN UNDER

Da er det er tre uker siden evetyret startet og jeg forlot Gol til fordel for det store og spennende landet på den andre siden av jordkloden. Australia! Landet med det hellige, røde fjellet kalt Uluru av Aborginerene, og Ayers Rock av engelskmennene, Great Berrier Reef og Operahuset i Sydney. Landet hvor kenguruene, koalabjørnene, platypusene og kakaduene bor. I følge JP som jeg bor sammen med er det også landet hvor de STORE flaggermusene bor. Jeg har heldigvis ikke sett noe til dem ennå! Bortsett fra en kakadue utenfor leiligheten vår har jeg ikke sett noe til de eksotiske dyrene som skal finnes i dette landet. 

Hele 15 519.4 km fra Oslo befinner jeg meg nærmere bestemet på Gold Coast, i Queensland. Jeg dro fra sommer til vinter. Til en vinter som minner meg om den norske sommeren, med mulighet for å dra på stranden dersom man har tid i mellom lekselesingen. Skolen jeg studerer ved heter Griffith University. Fem minutters gange fra skolen, på campus, bor jeg sammen med to tyske jenter: Catha og Lisa, en amerikansk gutt: JP og en australsk gutt: Zach. 

Den andre uken på skolen har startet, og jeg har hatt min første innlevering og holder på med innlevering nummer to. Bortsett fra at noen av de mannlige foreleserene mumler litt, fjerner mikrofonen og snakker lavt.


Søndag 1. august var første, og hittil eneste, dag på stranden. Nydelig vær, ikke en eneste sky. Blå himmel, blått hav, blå strandbag. 


- Main Beach - 

Denne uken, uke nummer tre, har bare flydd avsted. Mye og gjøre på skolen, film med mine samboere, food-shopping. 

På lørdag drar jeg til Brisbane på veddeløp. Egentlig skulle jeg kjøpt meg en kjole i dag, men må prøve å få tid til litt shopping mellom skolen og kirken i morgen... 

- Ingvild 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits