WEEKEND IN BRISBANE

Tidlig lørdag morgen dro Zack, JP og jeg til Brisbane for å delta på Race Day og for å feire Katie (en venninne av Zack) sin bursdag. En skyfri himmel og sol la et bra grunnlag for dagen, og etter en times kjøring ankom vi Brisbane, som er hovedstaden i staten Queensland, og hjembyen til Zach. På vei opp til Brisbane kjørte vi forresten forbi Ikea, lurer på om jeg kan få kjøpt svenske knekkbrød der.. (?!) knekkebrødene mine har nemmelig forsvunnet! 

Siden JP og jeg ikke hadde rukket å shoppe et passende antrekk til Race Day på fredag, var shopping dagens første gjøremål. Vi ble sluppet av på et GEDIGENT kjøpesenter hvor vi fikk 30 minutter på oss til å shoppe. Jeg har aldri hatt så liten tid til å shoppe før, og jeg trengte både sko, kjole og hodepynt!! Som sagt, senteret var gedigent, og vi hadde ingen anelse om hvor vi skulle finne noe passende. Så vi delte oss, og en halvtime senere stod vi utenfor med shoppingbaggene våres. We made it! Til tross for at vi bare hadde en halvtime å shoppe på, synes jeg vi fant fine antrekk begge to, nye fra topp til tå! For å bruke Zack sitt ord er Race Day dagen hvor man kler man seg fancy. For guttene betyr dette penbukse, skjorte og slips. Jentene kler seg i kjole, høye heler og helst en hatt eller annen hodepynt som kronen på verket. Du kan se for deg en engelsk polo-kamp eller lignende, hvor alle er kledd i duse pasteller. JP var heldig og få innpass til VIP området - uten helt å vite hvorfor - og de andre australierene vi var med kunne heller ikke skjønne hvordan han fikk det - de hadde aldri fått innpass til VIP'en! For å komme inn i VIP området trenger mennene slips, og siden JP ikke hadde noe slips, fikk han ett nytt et. Jeg fikk ikke noe noe nytt slips, men derimot et nytt, australsk navn denne helgen; Evie. Det er hebraisk og betyr liv. Jeg liker det, og synes det er mye bedre enn kallenavnet de tyske jentene ville gi meg, Ginger. Ingvild høres vistnok nesten ut som ginger på tysk.. og de syntes det var eksotisk.. vet ikke om jeg er helt enig i det :p 

Race Day, som er et veddeløp, er ganske stort her nede og under Melbourne Cup, som jeg tror er finaleracet eller noe sånt, står hele Australia stille i fem minutter! Zack var heldig og vinne på flere av racene. Hesten "min" misset tredjeplassen, og havnet på fjerde, så ble ingen gevinst på meg.. Vi koste oss i solen, tok et par drinker, spiste burgere - ja, jeg spiste en cæsar chiken burger (!!) - og snakket om kromkaker, før vi tok turen over til en pub i nærheten. Vi var alle ganske slitne etter en lang dag, og i åtte-ni tiden dro vi hjem til Zacks hus. Vi bestilte pizza og så på 30Rocks, tok en kopp te - jeg sovnet i lenestolen - og ved midnatt vekket guttene meg og vi gikk og la oss. 

Søndag morgen våknet jeg opp med røde øyne - tydligvis et eller annet jeg hadde reagert på. Om det var katten, hundene eller støvet vet jeg ikke, jeg tok en Zyrtec og tenkte ikke så mye mer på det.. Etter frokost dro vi inn til byen. Vi hadde ikke lagt noen planer for dagen, da vi fant ut at det var best å ikke planlegge noe, så vi ikke ble skuffet dersom det var noe vi ikke ville rekke. Vi prøvde å finne en hookah (vannpipe) til JP, men fant ut at det var billigere å kjøpe den hjemme i Gold Coast. Resten av formiddagen brukte vi på sightseeing rundt i Brisbane før vi dro hjem til Tara for å lage Sushi! Vi var alle litt redde for at dette ville bli vår første matforgiftning, men da vi så at vi skulle bruke kylling og røkelaks forsvant bekymringene ganske fort. Sushien smakte faktisk veldig godt, bare synd vi hadde proppet oss fulle med cookies og annen junk mens vi ventet på at risen skulle koke. 

 
Vi avsluttet turen med Spice Girls på full guffe i bilen - en perfekt avsluttning på en superbra helg!


Lots of Love, Evie..

Én kommentar

Helene

17.aug.2010 kl.11:58

Digger at du spiser hamburger og sushi! Når du kommer hjem skal jeg drasse deg med på Mac Donalds;) Kos deg masse!!

Skriv en ny kommentar

hits